Ugrás a tartalomra
x

Egy republikánus képviselő hadat üzent a diákok nemváltását támogató tanárok ellen

Egy Missouri állambeli republikánus képviselő olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amelynek elfogadása esetén bebörtönözhetnék azokat a tanárokat, akik támogatják a transznemű diákokat „társadalmi nemváltásukban”.
Jamie Ray Gragg amerikai republikánus képviselő a múlt héten terjesztette be a 2885. számú képviselőházi törvényjavaslatot, amely alapján büntetnék azokat a tanárokat, akik támogatják egy transznemű diák társadalmi nemváltoztatását – írja a Newsweek. 

Ha a törvényjavaslat törvényerőre emelkedik, a diákok nemváltását támogató tanárok akár 10 ezer dolláros pénzbírságra vagy börtönbüntetésre is számíthatnak, és szexuális bűnözőként regisztrálhatják őket. 
Az Amerikai Polgárjogi Unió (ACLU) szerint a 2024-es törvényhozási évben eddig legalább 471 LMBTQ-ellenes törvényjavaslatot nyújtottak be.

Először nőjenek fel!

E törvényjavaslatok támogatói szerint a transznemű diákok számára nem szabadna engedélyezni a nemváltást, amíg felnőttek nem lesznek, míg a kritikusok szerint e politikák célja a konzervatívok felhergelése a szerintük marginalizált csoport kárára. Gragg törvényjavaslata alapján azokat a tanárokat büntetnék, akik anyagi vagy informális támogatást nyújtanának a transznemű diákok nemváltási folyamatához. 

Az úgynevezett társadalmi átmenet, vagyis a törvényjavaslatban is megemlített nemváltás azt a folyamatot jelenti, amikor az egyén felveszi a nemi identitásának megfelelő, de a születési nemétől eltérő nevet és megszólítást, ruházatot vagy hajviseletet.

Gragg a NewsWeeknek vasárnap adott interjújában úgy nyilatkozott,hogy a törvényjavslatot a gyerekek, a családok, és a tanárok védelmében nyújtották be.
Arról is beszélt a képviselő, hogy elérkezett az ideje, hogy megakadályozzák az iskolákba beszivárgott liberális aktivisták beavatkozását az oktatási rendszerbe.

"Biztosítanunk kell, hogy tanáraink, azok, akik az életüket azzal töltik, hogy segítsék gyermekeinket a fejlődésben és a világra való felkészülésben, a tanításra koncentrálhassanak" – mondta.

Egyelőre nem világos, hogy a törvényjavaslat kapna-e elég támogatást a többi törvényhozótól ahhoz, hogy átmenjen, de az állam idén eddig más, a transznemű fiatalokkal kapcsolatos jogszabályokat is fontolóra vett, köztük egy olyan törvényjavaslatot, amely tartósan megtiltaná a transznemű fiatalok vélt nemi identitását megerősítő ellátását – számolt be januárban a Missouri Independent.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux