Ugrás a tartalomra
x

A novoszibirszki aktivisták LMBT propagandával vádolták a DuoLingo alkalmazást

A hagyományos értékek védelmezőit a két férfi és két nő szerelméről szóló, ellentmondásos párbeszédek riasztották meg, amelyeket gyerekeknek ajánlanak fel angol nyelvtanulásra.
A Guardian szibériai emberi jogi csoport felvette a kapcsolatot a Roskomnadzorral a nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítésével kapcsolatban a DuoLingo idegennyelv-oktató alkalmazásban. 

A jelzést a novoszibirszki aktivistáknak az ufai iskolások szülei továbbították. Felháborította őket, hogy az iskolások körében népszerű alkalmazás az azonos neműek szerelméről szóló párbeszédeket tartalmazott. 

Georgy Soldatov emberi jogi csoport vezetője szerint valóban van ok az aggodalomra. A nyelvoktató app-ot használó gyerekeket arra kérik, hogy hangosan ismételjék el többször, hogy „Ben és Peter szeretik egymást. Szodomiták” és „Clara egy szodomita bárban ismerte meg feleségét, Mariát.”

„A szülők nem tudják, hogyan magyarázzák el a javasolt párbeszédet az általános iskolásoknak anélkül, hogy károsítanák pszichéjüket. Ez még legális? - háborodnak fel a szülők. 

Emberi jogi aktivisták intézkedést kérnek: blokkolják az említett alkalmazást, és állítsák bíróság elé a Duolingo-t képviselő jogi személyt az Art. 6.21 Az Orosz Föderáció közigazgatási szabálysértési kódexe alapján. Ismeretes, hogy ezt a programot az USA-ban hozták létre, és a Union Square kockázati partnerei finanszírozzák.

www.vn.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux