Ugrás a tartalomra
x

Bocsánatot kért a lengyel köztévé egyik műsorvezetője a korábbi LMBTQ-ellenes műsorok miatt

A lengyel állami tévé egyik műsorvezetője bocsánatot kért, amiért a csatorna „szégyenletes” szerepet játszott a LMBTQ-ellenes érzelmek közvetítésében, írja a BBC.

Wojciech Szelag a közmédia egy műsorában azt mondta, az LMBTQ-közösség tagjai évek óta célpontjai voltak a gyűlöletkeltő üzeneteknek.„Az LMBTQ-közösség nem ideológia, hanem valódi emberek: nevek, arcok, szeretteik és barátaik”.A PiS kormányzása alatt 2015 és 2023 között a közmédia rendszeresen sugárzott homofób tartalmakat.

Donald Tusk a hatalomra kerülés után tisztogatásba kezdett, az új kormány legelőször is nekiment a jobboldali propagandacsatornává vált köztévének. A szakértők szerint ugyan szükség volt reformokra, de az új kormány módszerei - például hogy kirúgták az alkalmazottak és a vezetők egy részét - komoly kétségeket vetnek fel.
„A lengyel példa megmutatja, hogy milyen borzalmasan nehéz lebontani egy autoriter rendszert tisztán és demokratikusan” – írtuk januárban Lengyelországról, ahol az új kormány legelőször is nekiment a jobboldali propagandacsatornává vált köztévének. Magyarországon a fideszes média úgy közvetítette végig az egészet, mintha csak őket számoltatnák el. Átérezhették az elszámoltatás borzongató érzését, a valóságban azonban semmi félnivalójuk sincsen.

www.444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux