Ugrás a tartalomra
x

USA: 18 évre ítéltek egy férfit aki fel akart gyújtani egy LMBTQ templomot

Gyermekeknek tartottak Drag előadásokat.

18 év börtönre ítélték szövetségi törvények megsértéséért az ohiói férfit, aki megpróbált felgyújtani egy templomot, ahol drag előadást akartak tartani gyerekeknek.
A 20 éves Aimenn Pennyt, hétfőn 18 év börtönbüntetésre és három év feltételes szabadlábra helyezésre ítélték, amiért megpróbálta lerombolni a Chesterland-i Közösségi Gyülekezetet, amely a teológiailag liberális United Church of Christ-hoz tartozik.

Penny tavaly októberben bűnösnek vallotta magát a templomi gyújtogatás megelőzéséről szóló törvény megsértésének, valamint tűz és robbanóanyag felhasználásának vádjában, amellyel bűncselekményt kísérelt meg elkövetni.

"Ez az ítélet felelősségre vonja Penny-t azért, mert erőszakot követett el egy ohiói templom ellen, mert nem értett egyet azzal, ahogyan a gyülekezet tagjai kifejezték a hitüket" - mondta Matthew G. Olsen főügyészhelyettes, az amerikai igazságügyi minisztérium nemzetbiztonsági osztályának munkatársa keddi nyilatkozatában.

Kristen Clarke főügyészhelyettes, az igazságügyi minisztérium polgári jogi osztályának munkatársa azt mondta, reméli, hogy "ez a jelentős ítélet világos és egyértelmű üzenetet küld arról, hogy a templom elleni ilyen típusú, gyűlöletből fakadó támadást nem tűrjük el országunkban".

2023 márciusában Penny két Molotov-koktélt dobott a templomra annak reményében, hogy felgyújtja az épületet, tiltakozásul az ellen, hogy az épületben úgy nevezett Drag Show Story Hour-t rendezzenek gyerekeknek, amely gyakorlatilag abból áll, hogy biológiai férfiak színes ruhákban, magassarkúban, vagy éppen bőrszerkóban nőnek öltözve olvasnak fel meséket a gyerekeknek.

A hónap végére Pennyt letartóztatták, és egy rendbeli rongáló eszköz birtoklásával, valamint egy másik rendbeli robbanóanyag rosszindulatú felhasználásával vádolták meg.

"A letartóztatás az FBI clevelandi közös terrorista munkacsoportjának és a Chester Township-i rendőrségnek a közös erőfeszítése révén történt." - közölte Gregory Nelsen különleges ügynök, az FBI clevelandi területi irodájának vezetője.

www.hitradio.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux