Ugrás a tartalomra
x

LMBTQ-partit szervez az NFL a Super Bowl hetében

Az észak-amerikai profi futball-liga (National Football League, NFL) bejelentette, hogy február elején, a Super Bowl bajnoki döntő hetében megrendezik a Pride of the Night nevű eseményt. Az NFL ebben együttműködik az amerikai Melegek és Leszbikusok Szövetsége a Rágalmazás Ellen (GLAAD) nevű szervezettel.
Amerikában gyakorlatilag nemzeti ünnep a Super Bowl vasárnapja, az esemény minden februárban rengeteg amerikait hoz össze a televízió képernyője előtt. A woke ideológia azonban az amerikaiaknak kedves eseményt is elérte, ugyanis az NFL bejelentése szerint immár harmadszor rendezik meg a GLAAD-del közösen a Pride of The Nightot.

Az NFL sajtóközleménye szerint az esemény célja ünnepelni az elfogadást, zenével, koktélokkal, valamint a GLAAD által szervezett interjúbeszélgetésekkel is várják az érdeklődőket. Az este egy része vörös szőnyeges esemény, amelyet a CBS Sports és az NFL közösségi csatornái közvetítenek majd.

„A GLAAD és az NFL partnersége elkötelezett amellett, hogy olyan tereket teremtsen, ahol minden szurkoló ünnepelhet, továbbá a Super Bowlon és az egész szezonban növelje az LMBTQ-rajongók jelentétét” – mondta Sarah Kate Ellis, a GLAAD elnöke. Hozzátette: „A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény a sportvilág LMBTQ-szereplőit állítja reflektorfénybe, miközben a szervezet azon dolgozik, hogy biztonságos és befogadó sportkörnyezetet teremtsen a közösség számára.”

„A GLAAD-del közösen szervezett harmadik Pride of the Night egy újabb erős lépés az elfogadás felgyorsítása felé, valamint annak kinyilvánítása, hogy az NFL rendületlenül támogatja az LMBTQ közösséget” – mondta Jonathan Beane, az NFL vezető alelnöke és sokszínűségért és befogadásért felelős vezetője.

Mint mondta, alig várják, hogy folytassák közös munkájukat, hogy a futball „mindenkié lehessen”.

www.hirado.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux