Ugrás a tartalomra
x

Nemváltoztatás közben esett teherbe egy már szakállas nő Rómában + videó

Teherbe esett egy nemváltoztató fiatal nő Rómában. Az illető a több éves folyamat végén jár és már a szakálla is kinőtt. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a gyermeknek az anyja vagy apja lesz végül, bár már megkapta az új személyazonosságához tartozó igazolványt, amiben férfi.

Számos kérdést vet fel az az eset, ami a közelmúltban látott napvilágot az olasz fővárosban. Több éves hormonkezelés végén esett teherbe az a fiatal nő, akinek már eltávolították a melleit is, amikor felfedezte, hogy az ötödik hónapban jár.

A férfi külsővel bíró fiatal esete egyedi Olaszországban, ezért nem lehet tudni, hogy megtarthatja-e majd a gyermeket és azt sem, hogy egyáltalán egészséges lesz-e a kezelések után.

„Valószínűleg egy nemi aktusra került sor annak ellenére, hogy a hölgy nemet szeretne váltani. A természet azonban ment a maga útján az együttlétet követően és egy terhesség lett az eredménye” - mondta egy római orvos.

A magyar modell, mint követendő példa

Az eset jogi vetülete is precedens nélküli, ám a szakemberek szerint a gyermeknek joga van egy anyához és apához, nem pedig két egynemű szülőhöz. Marina Cassini jogászprofesszor modellként a magyar alkotmányt említi, amely elismeri a még meg nem született gyermek élethez való jogát. Mint mondta, tanulmányaiban követendő példaként hozza fel a magyar gyakorlatot.

„Ez az élethez való jog és az emberi méltóság első megnyilvánulása. Üdvözlöm tehát a magyar alkotmánynak azt a cikkelyét, amely elismeri az élethez való jogot még a születés előtt, a fogantatás pillanatától kezdve. Arra is szeretnék rámutatni, hogy az ENSZ 1989-es gyermekjogi egyezménye kimondja, hogy a gyermekeket már a születés előtt is jogilag védeni kell. Tehát még csak ellentmondás sincs a magyar alkotmány és ez a fontos nemzetközi gyermekjogi dokumentum között” - fogalmazott a Szent Szív Katolikus Egyetem docense.

A Liga szenátora szerint viszont nem biztos, hogy a társadalom felkészült ezekre az esetekre.

„Megértem, hogy vannak olyan helyzetek, amikor az embereknek segíteni kell abban, hogy megértsék mi az ő identitásuk. De ez nem eredményezheti azt, hogy hajlamos valaki a nemsemlegességre. Mi mindig is elleneztük azt, amikor valaki egyik nap férfi, a másik nap nő" - fogalmazta meg gondolatait Massimiliano Romano szenátor.

Hasonló esetre volt már példa az Amerikai Egyesült Államokban, ahol egy nő szülés után döntött a nemváltoztatás mellett. Spanyolországban viszont a műtét előtt döntött úgy egy transzszexuális, hogy megőrzi női nemi szerveit azért, hogy képes legyen kihordani a terhességet, amelyet mesterséges megtermékenyítéssel ért el. Így ő lett az első terhes transz a világon, aki ikreket szült. Történetét azért hozta nyilvánosságra, hogy a transznemű terhességeket normálisnak tekintsék.

www.hirtv.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux