Ugrás a tartalomra
x

Orbán Viktor politikai igazgatója szerint a woke, a BLM, az LMBTQ és ezek társai sátáni gondolatok

A Kommentár konzervatív folyóirat legújabb lapszámának bemutatóján Orbán Balázs arról beszélt, hogy a nyugati liberálisok válaszai korunk kihívásaira „sátáni gondolatok”.

Ismét a Nemzeti Múzeumban tartották a Kommentár című konzervatív folyóirat legújabb számának bemutatóját, írja az ATV. A tudósítás szerint eseményen jelen volt:

- Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója,
- L. Simon László, a múzeum kirúgott igazgatója,
- Békés Márton történész, a Kommentár folyóirat főszerkesztője,
- Turgonyi Zoltán, a Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont Gyakorlati Filozófiai Kutatócsoportjának vezetője,
- Lánczi András filozófus, egyetemi tanár, a Corvinus Egyetem korábbi rektora, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) európai politikai filozófia intézetének vezetője.

Békés Márton főszerkesztőként azt hangsúlyozta, hogy jönnek az önkormányzati és EP-választások, és reméli, hogy a magyar konzervatív erők mindkettőn fölénybe jutnak, mint az elmúlt 14 év választásain. A 14 éve tartó konzervatív hegemónia szerinte nagyon üdvözlendő helyzet.

A lapbemutatót kísérő, „a korszellemet bemutató” kerekasztal beszélgetésen Lánczi András azt mondta, hogy ő szkeptikus a korszellem fogalmát illetően, mert mindig vannak divatok, melyek egy-egy fogalomban és hívószóban öltenek testet, és a divatos fogalmak legalább annyira elfedik a dolgokat, mint „amennyire kinyitják a szemünket”.

Orbán Balázs a korszellem apropóján arról beszélt, hogy a nyugati civilizáció utat keres az átalakuló világban, de eközben elvesztette a 200-300 évvel ezelőtti intellektuális előnyeit, miközben a Nyugaton kívüli civilizációk – Kína, India – az átalakulás során sikeresen újrafogalmazzák magukat.

Orbán Balázs szerint az „ébredő, erősödő Magyarország” konzervatív erőinek van igénye arra, „hogy elmondjuk, hogy látjuk ami történik a világban, és ezen túl is, hogy szerintünk mi kellene, hogy történjen a világban, a Kárpát-medencében, a magyar nemzeti közösségben”.

Orbán Balázs azt mondta, hogy a magyar politikai baloldallal szemben a nyugati liberálisoknak legalább van válasza korunk kihívásaira, igaz, ez a válasz a kozervatívok számára „borzalmas”: borzalmas a válaszuk, de az egy válasz – a woke, a BLM, az LMBTQ, a gender-ideológia, a nyílt társadalom. Egy politikustól talán erős szavak, ezek sátáni gondolatok, de racionálisan levezetettek és intellektuálisan jól megalapozottak.

Orbán Balázs szerint a magyar baloldal, a magyar liberálisok még idáig sem jutnak el. „Nincs korszellem, nincs változás, minden maradjon úgy, ahogy volt, fagyjunk le – ez van a zászlajukra írva. Ugyanazok a szavak, paradigmák, jelszavak, ugyanazok” – fogalmazott miniszterelnök politikai igazgatója, hozzátéve, hogy Magyarországon nem zajlik olyan intellektuális verseny, mint Nyugaton.

Lánczi András erre azt válaszolta: „van magyar intellektuális erő, ezt művelni kell, figyelnünk kell egymás gondolataira, reflektálni kellene”. A gond szerinte az, hogy a „magyar monologikus nép, nem szeret párbeszédbe lépni”, ezért fontosnak nevezte, mi zajlik az egyetemeken, az oktatás ugyanis „az egész kérdésnek a kulcsa”. 

www.rtl.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux