Ugrás a tartalomra
x

Homoszexuális hősök és nembináris karakterek – tarol az LMBTQ-lobbi a streamingfelületeken + videó

Az utóbbi időben egyre több filmben, mesében és sorozatban lehet találkozni homoszexuális szereplőkkel és LMBTQ-karakterekkel. A határokon átnyúló tartalomszolgáltatók ugyanis előszeretettel újítanak fel korábbi klasszikusokat, ám a legtöbb esetben egy olyan csavarral, hogy az új alkotásnak mindig tartalmaznia kell valamilyen érzékenyítő elemet.
Így lett például a 2000-s évek elején nagy sikernek örvendő klasszikus Scooby-Doo mese egyik hősnője, Velma egy tavaly elkészített sorozatban leszbikus. De nem ő volt az egyetlen olyan mesekarakter, aki áldozatául esett a streamingszolgáltatók LMBTQ-lobbijának.

Szakemberek szerint azonban ezek a karakterek és a homoszexualitás mesékben való ábrázolásuk kifejezetten káros lehet a kiskorú nézőknek. 

Rusz Edit szexuálpszichológus a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: „ezek a mesék megkérdőjelezik a gyermekekben a normalitásról alkotott képüket.” A jelenség pedig amiatt is érdekes, hogy Magyarországon a média- és a gyermekvédelmi törvény értelmében ilyen tartalmak nem is juthatnának el kiskorúakhoz.

www.magyarnemzet.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux