Ugrás a tartalomra
x

Brüsszel kimondta: az LMBTQ- és a migránspárti politikához akarja kötni a Magyarországnak járó uniós pénzeket

Ursula von der Leyen szerdán az Európai Parlamentben egyértelműen kimondta, hogy ameddig Magyarország nem engedélyezi a korlátlan LMBTQ- és genderpropagandát és nem fogadja be az illegális migránsok tízezreit, addig nem kap uniós pénzt.

Noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán. Ursula von der Leyen, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán kiemelte, az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését és korlátozza az igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás lehetőségét. "Ezt kértük, Magyarország pedig teljesítette" - fogalmazott.

 

A szexuális kisebbséget érintő jogokkal (LMBTQ-propaganda magyarországi tiltása), az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal (illegális migránsok szabad beengedése) kapcsolatos aggályok miatt visszatartott pénzeszközök azonban mindaddig befagyasztva maradnak, amíg Magyarország nem teljesíti az összes szükséges feltételt
- szögezte le az uniós bizottság elnöke.

www.origo.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux