Ugrás a tartalomra
x

SZIVÁRVÁNYOS KABÁTJA MIATT INZULTÁLTAK EGY VÁSÁRLÓT - AZ ALDI REAGÁLT A HOMOFÓB ESETRE!

A Facebookon futótűzként kezdett terjedni egy poszt, melyben egy lány elpanaszolta, hogy az új, szivárvány színekben pompázó kabátja miatt rövid időn belül számos kellemetlen, homofób megjegyzést kapott az egyik legnépszerűbb szupermarket dolgozóitól és vásárlóitól. A számára nagyon kényelmetlen élményt megosztotta a közösségi oldalán, ami külön életre kelt és csakhamar többszáz megosztást és hozzászólást termelt.

L. Zsófia az esetről így írt "Szösszenet a meleg télikabátról" címmel:

"Nem voltam előre felkészülve erre a hidegre. Így hát ma délelőtt dideregve bementem egy kabátboltba hazafelé. Találtam is egy meleg, hosszú, színes kabátot, ami öltöztet. Ugyanazzal a lendülettel megvettem. Aztán pár órával később megpróbáltam először viselni közértbe menet és vissza. Mint kiderült véletlenül élő céltáblát csináltam magamból általa. A szokásos Váci úti Aldiba mentem, nagyjából többszázezredszerre. A szokásos alapból kedves és jóindulatú kasszások és biztiőrök és a véletlenszerű vásárlók is begorombultak. A kasszás hölgyek árufeltöltés utólagos ellenőrzése közben lehomokosozott. A biztonsági őr körbe sóhajtozott és hümmögött, miközben összeszedte a kosarat mellőlem. Másoknak köszönt hangosan. Egy idősebb vásárló hölgy a száját takarta el sállal, miközben elhaladt mellettem. Később nyílt utcán egy járdán bicikliző woltos futár nekiment majdnem egy oszlopnak, ahogy jött velem szemben az utcán. Nem vagyok meleg. Sosem voltam az. Így már nem is leszek az. Sosem érdekelt a saját nemem. Eladom a vadonatúj kabátom vagy kidobom a lépcsőházba, hátha valamelyik szomszédom megszánja szegényt. Pár nap múlva veszek a legközelebbi plázában egy egyszínű, lehetőleg évszakhoz illően sötét és deprimált kabátot, hogy megint és továbbra se kössenek belém, ha kilépek a kapun. Dühös vagyok. Mások beszűkült elméjű butasága miatt ég a fejem helyettük jelenleg. Mementónak itt hagyom a társadalmi bűnt jelképező mit sem vétett csóri ruhadarabot egy fotó erejéig. Köszönöm ezt a combos leckét, többi emberek! Vár haza anyátok!

U.i. Ez a kabát akkor sem ronda és undorító! S nincsen szexualitása sem!"

Megkérdeztük az ALDI-t, hogy mi a véleményük a vásárló állításáról. A Budapest Eye számára megküldött választ változtatás nélkül közöljük.:

„Az ALDI Magyarország számára alapvető érték a diverzitás, a társadalmi és környezeti sokféleség. A vállalat nem tesz különbséget faji, vallási, politikai, vagy éppen nemi identitás, orientáció alapján munkatársai, beszállítói és vásárlói között sem. Az áruházlánc anyavállalatának intézkedésivel összhangban „Sokszínűség és elfogadás” címmel tart tréninget, amely célja a résztvevők tudatosságának növelése a különböző hátterű, kultúrájú, és identitású emberek iránti tisztelet és megértés fontossága. A tréningen valamennyi ALDI munkatárs pozíciótól és feladattól függetlenül már részt vett, vagy a közeljövőben részt fog venni.

A vállalat minden vásárlói visszajelzést komolyan vesz, hiszen a fogyasztók elégedettsége és magas színvonalú kiszolgálása, a kiváló minőségű termékek és az alacsony árak egyaránt fontos értéket képviselnek. Az ALDI haladéktalanul megkezdte a közösségi médiában egyik vásárlója által közzétett eset kivizsgálását.

Az ALDI számára elfogadhatatlan a nemi diszkrimináció, és a vállalat elkötelezett amellett, hogy minden ügyfelet tiszteletteljes és megfelelő módon kezeljen.”

L. Zsófia kérdésünkre, hogy mi lesz a híres kabátja sorsa, azt válaszolta, hogy mindenképpen eladja és nem teszi ki magát több atrocitásnak.

"Maradok önmagam, de nem kérek az alázásból inkább. Hátrálok pár lépést." - mondta és hozzátette, hogy a kellemetlen élmény ellenére továbbra is ugyan ott fog vásárolni, ahol eddig. Ugyanakkor támogatásáról és együttérzéséről is biztosította az LMBTQ közösséget, hiszen nem ez volt az első eset, hogy megkülönböztetés érte: "Örülni fogok, ha az ALDI normálisan akar és fog viselkedni minden vásárlójával. Nem vagyok haragtartó. Semmi értelme. Átérzem mások sorsát. 8 évig éltem 0. perctől kezdve kiközösítve az összes iskolai osztályomból a közoktatásban érettségiig, mint is hogy cigánysággal vádoltak. Nem volt hova menekülnöm előle." 

www.budepast-eye
 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux