Ugrás a tartalomra
x

Két, vállaltan meleg politikus képeivel rendezne fotókiállítást az Országházban az LMP

"Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre" – címmelt rendezne kiállítást az LMP az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájában. A Telex információi szerint a párt társelnöke, Ungár Péter már el is küldte a levelet Kövér Lászlónak, hogy a házelnök áldását kérje a projektre. Kövér egyelőre nem reagált Ungár beadványára.

„A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás” – mondta el a Telex érdeklődésére Ungár Péter, aki azt is elárulta, hogy a tervek szerint a performansz keretében olyan fotókat mutatnának be, amelyeken Ungár mellett Gál József, a párt egy másik vállaltan meleg politikusa szerepelne. A koncepció szerint ők ketten egy-egy trappista sajttal a kezükben állnának az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

Az ellenzéki párt az akcióval egyszerre kívánna reagálni a World Press Photo kiállítás körül kialakult botrányra, ami végül a Nemzeti Múzeum igazgatójának, L. Simon Lászlónak az állásába került, illetve a minap a Néprajzi Múzeumban történtekre.

Előbbi esetben Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselőjének kérése nyomán elrendelték, hogy a Nemzeti Múzeumban helyet kapó World Press Photo kiállításon 18 éven aluli személyek nem tekinthetnek meg három olyan képet, amelyek egy melegeknek fenntartott Fülöp-szigeteki idősotthon lakóit ábrázolták. Az L. Simon vezette múzeum erre visszakozni kezdett, hogy nem kérhetik el a látogatók személyi igazolványát, mire Csák János kulturális és innovációs miniszter menesztette L. Simon Lászlót.

A második esetben egy részben magyar származású brazil művész és aktivista fotóit cenzúrázták a Néprajzi Múzeumban, melegeket ábrázoló képeit fekete szalaggal különítették el és egy teremőrt is odarendeltek melléjük. 

 

www.24.hu

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux