Ugrás a tartalomra
x

Megszólalt L. Simon László a kirúgásáról: „Négygyermekes apaként határozottan visszautasítom, hogy a gyermekeinket tőlem kell megvédeni”

Közleményt adott ki L. Simon László, akit hétfőn menesztett Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyar Nemzeti Múzeum éléről.          Mint megírtuk, Csák János hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát a World Press Photo kiállítás körüli botrány miatt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint Csák János miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

L. Simon László közösségi oldalán szólalt meg a menesztéséről.

"Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”

A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük.                         Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni" - írta L. Simon László. 

www.blikk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux