Ugrás a tartalomra
x

Fizikálisan túl közel vannak az LMBTQ-könyvek egy pásztói iskolához

Kormányhivatali dolgozók mérték meg a katolikus iskola és a Líra könyvesbolt közti távolságot.

„Érdekes látványban lehetett részük azoknak, akik hétfőn 10 óra tájban az Árkádsoron a könyvesbolt környékén jártak” – írta ki Facebook-oldalára a pásztói Líra könyvesbolt. A beszámolójukat a HVG vette észre, amiben a következőről tájékoztatták a követőiket:

"Két kormányhivatalos dolgozó távolságmérővel lemérte a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot.
A bizonytalannak tűnő munkatársak végül megállapították, hogy a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb, mint 200 méter."

A bolt szerint nem ez volt az első eset, hogy vizsgálat zajlott náluk, akkor azonban az LMBTQ-tartalmú könyvek tárolása volt az ellenőrzés tárgya. Azt, hogy pontosan miért is kellett megmérni a könyvesbolt és az iskola közötti távolságot, a Líra sem tudja.

"Mi volt a vizsgálat célja? A törvény betartása. Jó nagy büntetés kiszabása? Könyvesboltok ellehetetlenítése? Könyvesboltok bezárattatása? ... A 40 éve működő könyvesbolt, a kultúra egyik szentélye veszélybe került. Valóban ekkora veszélyforrás az ifjúság szellemi és erkölcsi fejlődésére az olvasott irodalom?" – tette fel a kérdéseit posztjában a könyvesbolt.

www.eduline.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux