Ugrás a tartalomra
x

Azonnali hatállyal kirúgták L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről

Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. 

Mint megírtuk, nagy botrányt kavart Dúró Dóra országgyűlési képviselő akciója azért, mert a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője azt kifogásolta, hogy a kiállításon egy melegidősotthont ábrázoló képsor is helyt kapott, a Magyar Nemzeti Múzeumba (MNM) mégis bemehettek a 2023. november 5-ig tartó World Press Photo kiállításra a 18 év alattiak. L. Simon László, az MNM főigazgatója később személyesen, félreérthetetlen gúnnyal, az épület előtt sorban álló emberekről készült képpel köszönte meg Dúró Dórának – aki egyébként a parlament alelnöke is – a kiállítás körüli hírverést.

Csák János kulturális és innovációs miniszter - mint a munkáltatói jogkör gyakorlója - hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn közleményében.

A közlemény szerint a miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.                 A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során - tették hozzá a közleményben.       

 

www.blikk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux