Ugrás a tartalomra
x

Íme a képek, amelyek látványától Duró Dórának Csák János segítségével sikerült megóvnia a kiskorú magyarokat

„A Golden Gays egy Fülöp-szigeteki idős LMBTQI+ közösség, évtizedek óta együtt élnek és támogatják egymást egy olyan országban, ahol diszkriminációval, előítéletekkel és életkoruk, társadalmi-gazdasági helyzetük miatt fokozott nehézségekkel kell szembesülniük” – írja a Telex a Magyar Nemzeti Múzeumban látható World Press Photo kiállítás képaláírását idézve.

Ez az a fotósorozat, amely miatt Duró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a „gyermekvédelmi” törvényre hivatkozva törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett Csák János illetékes miniszternél. Aki aztán – mint arról korábban beszámoltunk – meg is állapította a törvénysértést, hogy a Mi Hazánk közleménye szerint végül úgy rendelkezhessen: a továbbiakban 18 év alattiak nem látogathatják a kiállítást.

Hannah Reyes Morales Melegek idősotthona című alkotása egy Fülöp-szigeteki idősotthon lakóit ábrázolja, a World Press Photo közösségi oldalának júniusi posztja szerint ezekről van szó.

Morales felvételeit sorozat kategóriában díjazta a zsűri. Mint a Telex írja, indoklásuk szerint azért, mert a képek alkalmasak a közösség bensőséges szeretetének, örömének és méltóságának ábrázolására.

 

www.444.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux