Ugrás a tartalomra
x

Egy Libriben „szabadítottak ki” fóliából könyveket a Budapest Pride szervezői

„Könyveket szabadított ki a Budapest Pride”, azaz a Budapest Pride szervezői kicsomagoltak néhány könyvet az egyik Libri áruházban, Kovács Domokos színművész-bábszínész és Papp Éva előadóművész és aktivista segítségével – derül ki közleményükből.

„A Budapest Pride folyamatosan azon dolgozik, hogy a jogtipró rendelkezéseket a lehető leghamarabb hatályon kívül helyezzék, és addig is a lehető legkevesebb kárt okozzák” – írták a melegellenes gyermekvédelmi törvény előírásairól.              „Első látásra is nyilvánvaló volt, hogy ez a rendelkezés hazugságra és gyűlöletkeltésre épül, célja az uszítás, a megfélemlítés és az öncenzúrára kényszerítés, a gyakorlati megvalósítása azonban sokáig kérdéses volt” – mondta a Budapest Pride egyik szervezője, Szakonyi Marci. Ezután bementek az egyik Libri üzletbe, és néhány könyvről eltávolították a fóliát.

 

Az akció közben Kovács Domokos és Papp Éva arról beszéltek, hogy amit tesznek, azt a cenzúrával szembeni fellépés és a jogegyenlőség előmozdítása érdekében teszik. Szerintük a cenzúra és az LMBTQ-közösség eltörlésére tett kísérletek nagyon károsak, ellentétesek a demokratikus jogállammal és az Alaptörvénnyel is. A közlemény végén közölték: az akció erőszakmentesen zajlott és kárt nem okozott. A fólia árát szerették volna megtéríteni az üzletben, de a boltvezető nem tartott rá igényt.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux