Ugrás a tartalomra
x

Hidvéghi Balázs a reptéren is megvédi a gyerekeket az egyszer már megbírságolt LMBTQ-könyvtől

Gyermekvédelmi ügyben tett bejelentést szerdán Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP EP-képviselője, aki friss posztja alapján ismét a brit Alice Oseman Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam könyvsorozatától akarja megvédeni a gyerekeket, ezúttal a Liszt Ferenc Repülőtéren. Konkrétan arról van szó, hogy a reptér egyik boltjában a gyerekkönyvek között, fólia nélkül vannak kitéve a könyvek, annak eldöntése pedig Sára Botond főispán feladata lesz, hogy ez valóban törvénybe ütközik-e.

„A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik boltjában nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyermekkönyvek között! Ezt Magyarországon törvény tiltja. A szükséges lépést megtettem az illetékes főispánnál” – írta a fideszes EP-képviselő, aki bejelentésében természetesen akkurátusan idézi a kormány által gyermekvédelminek nevezett, vele kritikus körökben LMBTQ-ellenesként hivatkozott törvényt.

Az elmúlt hónapok alapján arra egyébként minden esély megvan, hogy a reptéri könyvesbolt komoly bírságot kapjon, a Líra ugyanis pontosan emiatt a könyv miatt kapott 12 millió forintos bírságot júliusban.A sorozat könyveit egyébként kevés helyen érte hasonló retorzió, korábbi cikkünk szerint a törököknél szintén fóliázzák, az oroszoknál tiltják, Amerikában pedig egyes republikánus körzetekben levették az iskolai könyvtárak polcairól.

A Libri is kapott egyébként bírságot hasonló ügyben, a törvény miatt pedig egyes könyvesboltok kénytelenek voltak jó pár könyvet befóliázni, illetve átrakni az ifjúsági részlegről máshová, és az is felmerült, hogy a jövőben ezeket a könyveket inkább egyáltalán nem fogják árulni. Az Alexandra egyik könyvesboltjában arra is volt példa, hogy a 18 év alattiak be sem léphettek arra a részre, ahol a nem ifjúsági könyvek vannak.

 

 

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux