Ugrás a tartalomra
x

A Fidesz visszavenné a szivárványt az LMBTQ-mozgalomtól

Nagy János államtitkár, a miniszterelnök személyi titkára szerint ha ma meglátjuk a szivárványt, automatikusan az LMBTQ-propaganda jut eszünkbe.

„Ha meglátjuk ma a szivárványt, automatikusan az LMBTQ-propaganda jut eszünkbe. Pedig a szivárvány ősibb szimbólum, mint a fentebbi destruktív mozgalom. Ne hagyjuk, hogy a szivárványt, az Isten és ember közötti szövetségkötés szimbólumát kisajátítsák! Vegyük vissza a szivárvány értékét!” – írja közösségi oldalán Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.

Nagy szerint a szivárványt az emberiség jelképként már régóta és sokféleképpen használja.

"Az első szivárványt a Bibliában az ÚR festette az égre az özönvíz után Noénak, hogy jelezze, soha többé nem bocsát ekkora pusztítást az emberiségre. A keresztyén kultúrában a szivárvány tehát a szövetségkötés szimbóluma… A skandináv mitológiában például az elhunyt lelkek ezen az úton jutnak a Valhallába, Japánban pedig úgy tanították, hogy az istenek a szivárványon keresztül érkeztek a földre" – tette hozzá az államtitkár, aki szerint a szivárvány a gyermeki ártatlanság jelképe is.

Nagy szerint a keresztény-konzervatívok a kötődésben, az egységben, a szövetségben hisznek, és mindig közösségben gondolkodnak, ezzel szemben a liberálisok az el- és feloldásban, a totális egóban, az egyéni érdekek mindenekfelettiségében hisznek.

Az LMBTQ-mozgalom szivárványos zászlaját 1978-ban egy háborús veterán alkotta meg. Gilbert Baker, aki drag queen és művész is volt egyben, egy olyan jelképet keresett, ami mindenki számára azonnal felismerhető, ezzel akarta erősíteni a melegközösséget. A tervező szerint a zászló többek között a sokszínűséget jelképezi.

 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux