Ugrás a tartalomra
x

Lázár: Nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki szerint két férfira rá lehet bízni egy csecsemőt

Lázár János szerda reggel a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt arról, hogyan készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra Hódmezővásárhelyen, szúrta ki a 444.

Az építési és közlekedési miniszter az adásban többek közt arról beszélt, hogy szerinte a városa úgy döntött, hogy bezárkózik, a városnak pedig az egyik problémája a városvezetés, „ami teljesen magára csukta az ajtót, és elzárkózott az országtól”. Lázár úgy fogalmazott:

"Nincs benne az ország gazdasági, politikai, társadalmi vérkeringésében. Hódmezővásárhelyre valójában úgy tekintenek, mint egy bukott városra és egy bukott városvezetőre. És ezért annak esélye, hogy itt valami előremutató dolog történjen, az lényegében a nullával egyenlő."

A miniszter szerint Márki-Zay Péter „kiírta magát a politikából”, a személyét is alkalmatlannak tartja, majd úgy vélekedett, hogy nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, „hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt”.

"Nagyon szeretném, ha nem lenne szerepe, mert ez aggodalommal tölt el a gyerekek jövőjét illetően, hogy ha olyan ember vezeti Hódmezővásárhelyt, akinek az a személyes meggyőződése, hogy két férfire egészséges dolog egy gyereket rábízni. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, és szerintem egy ilyen embernek a hódmezővásárhelyi városvezetésben semmi keresnivalója nincs."

A miniszter néhány napja egyébként azzal verte ki a biztosítékot, hogy Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóján nagy szavakkal méltatta az egykori ellentengernagyot. Lázár azt mondta, „Horthy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona”.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux