Ugrás a tartalomra
x

Kisgyerekes meleg házaspár szerepel az Elle magazin őszi címlapján

„Born From Love”, azaz Szerelemből született – ez az Elle magazin legfrissebb számának szlogenje. A címlapon Hlatky-Schlichter Hubert gasztrovállalkozó és dr. Szegedi László idegsebész szerepel a kislányukkal. Az Elle közleménye szerint a címlap célja, hogy „rávilágítson egy egyszerű igazságra: a szeretet nem ismer korlátokat”.

A közlemény szerint fel akarják hívni a hazai média figyelmét a befogadóbb ábrázolás szükségességére, megkérdőjelezni a sokak által még mindig vallott kirekesztő társadalmi normákat, és ösztönözni a sokszínűségről, elfogadásról és egyenlőségről szóló párbeszédet.

Az Elle magyarországi kiadása 2021-ben került a Michaeli, Schwartz & Brit Mediához. Ez alá a cég alá tartozik a 168 Óra, a jelenleg szünetelő Pesti Hírlap, a Neokohn, a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió, valamint a Cosmopolitan magyar kiadása is. Ezzel egy közepes méretű médiabirodalom került Shabtai Michaelihez, Rogán Antal grúz–izraeli barátjához, amivel a kormánykritikus közönség finomhangolása lehet a cél, írta tavaly a 444 a tulajdonosváltás részleteiről. Shabtai Michaelinek jó kapcsolatai vannak Magyarországon, Habony Árpád köreiben is mozog. A kiadó másik felét birtokló Milkovics Pál vezérigazgató 2021-ben adott interjút a Telexnek, amelyben Fábián Tamás kérdezte jövőbeli tervekről, Rogán Antalról, a NER-es nyomulásról a médiában és a sajtószabadságról.                                                                                                              A címlapon szereplő Hlatky-Schlichter Hubertnek egyébként több jól menő budapesti vendéglátóhelye van, többek között a Michelin-csillagos Bábel étterem is az övé, ahol tavaly ősszel Orlando Bloom és Katy Perry is megfordult. A pár nem először szerepel címlapon, 2018-ban még jegyespárként szerepeltek a Human magazinban.

A pár tavaly novemberben költözött Svédországba, hogy biztonságos környezetben vállalhassanak gyereket. „Nem szeretném kitenni annak a gyerekem, hogy propaganda áldozata legyen, és én sem akarok áldozat lenni a saját országomban” – mondta a döntésükről idén márciusban Hlatky-Schlichter a Forbes Power Women’s egyik beszélgetésén Veiszer Alindának.

„Minden gyerek megérdemli, hogy biztonságos, gondoskodó és támogató közegben nőjön fel, és ezt senki nem gátolhatja meg a szülők nemi identitására hivatkozva. Legújabb számunkkal szeretnénk reflektorfénybe állítani azt a számtalan családot és kapcsolatot Magyarországon, amelyek eltérnek a hagyományos konvencióktól, mert őszinteségük és erejük megérdemli a reprezentációt” – idézi a közlemény Mádai Vivien főszerkesztőt. A főszerkesztő szerint a „Born from Love” címlap a szeretet egyetemességét és azt a tagadhatatlan igazságot bizonyítja, hogy a család nem a biológiáról, hanem a kötelékekről szól.                                                                                          Nem először szerepel meleg pár a magazin címlapján, a magazin 2021. augusztusi lapszáma három különböző címlappal jelent meg: az egyiken Pál Márton és Hanol Ádám, a másikon Oltai Kata és Nagy Zsolt, a harmadikon Jordán Adél és Székely Kriszta szerepelt. Korábban nem volt példa Magyarországon arra, hogy meleg vagy biszexuális párok kerüljenek nyomtatott lap címlapjára.

Tavaly a Telexen írtunk Istvánt és Tamás és örökbe fogadott ikreik történetéről. A család életét hónapokon keresztül dokumentáltuk, fotóriportunkat itt találják. Ők voltak az egyik utolsó pár, akiknek azonos neműként még sikerült az örökbefogadás Magyarországon.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux