Ugrás a tartalomra
x

„Művész vagyok, nem propagandista” – mit akarnak a drag queenek?

Magyarország egyik legnagyobb drag eseményén, a Drag Queen Hungary versenyén nem elég női ruhákba bújni, a versenyzőknek kidolgozott színpadi produkciókat kell előadniuk, hogy összemérjék a tehetségüket. A produkciókat komoly felkészülés előzi meg, a versenyzők célja pedig a közönség szórakoztatása. És ezt is teszik, annak ellenére, hogy a jelenleg Magyarországon nincs könnyű dolguk. A drag nyújtotta szabadságról és a drag queeneket övező tévhitekről beszélgettünk a verseny résztvevőivel, Ráskó Eszter és Novák Angéla pedig elmondta, hogy miért vállaltak szerepet a zsűriben.

„Sokan azt gondolják, hogy azért, mert nőnek sminkeljük magunkat és nőként előadunk a színpadon, nőnek is érezzük magunkat. De mi csak előadóművészek vagyunk, olyan ez, mint amikor egy színész felmegy a színpadra, és beöltözik az adott karakternek. A hétköznapi életben mi férfiakként járunk a városban, én például nagyon szeretem megnöveszteni az arcszőröm, és mindig egy gyászmenet, amikor le kell vágni” – mondta az rtl.hu-nak Valentina Ferrier.

"Nem a feltűnésre vágyunk, hanem inkább inspirálni szeretnénk" – így Lun’Era.

„Negatív karaktereknek próbálnak beállítani, miközben az egyetlen célunk a szórakoztatás. Senkinek nem akarunk ártani vele, senkit nem akarunk eltéríteni sehova” – állítja Zoey Osydee.

A drag queenek részletesebben is kifejtik gondolataikat a fenti videóban, a Drag Queen Hungary versenyzőiről pedig ide kattintva lehet további képeket nézni

www.rtl.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux