Ugrás a tartalomra
x

Harminc év után merült fel egy új gyanúsított a volt AC/DC-menedzser gyilkosságának ügyében

Crispin Dye, az AC/DC korábbi menedzsere 1993 karácsonyán halt meg, egy nappal azután, hogy megtámadták és brutálisan megverték Sydney külvárosában egy gyaníthatóan melegek ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekményben. A halálával kapcsolatos vizsgálat nem járt eredménnyel, holott végül már 100 000 dolláros jutalmat is kitűztek az ügyben.

Most viszont törvényszéki bizonyítékok alapján azonosították a gyilkosság egy új gyanúsítottját. Az új vizsgálatok szerint a Dye farmerján talált DNS egyezett egy másik helyszínről származó DNS-sel. Azt is megállapították, hogy a zsebében talált két papírdarabot nem elemezték, annak ellenére, hogy az egyikre egy nevet írtak, a másikon pedig egy vérfolt volt.

Dye halálát az új-dél-walesi (NSW) melegek elleni gyűlölet-bűncselekmények átfogóbb vizsgálatának részeként vették elő újra. Az ügy során megállapították, hogy a többszöri rendőrségi vizsgálat ellenére a közel harminc évvel ezelőtti halála óta egyetlen alkalommal sem küldték el az áldozat ruháit törvényszéki vizsgálatra.

A konkrét ügyön túlmutató fejleményei is voltak a tavaly áprilisban kezdődött, hosszú évekre visszamenő vizsgálatnak. A rendőrség 2018-ban elismerte, hogy 1976 és 2000 között „mind saját maga, mind a társadalom elfogadta a meleg férfiak és az LMBT közösség ellen irányuló melegveréseket és sokkoló erőszakot”. A közlemény szerint „Ebben az időszakban minden bizonnyal voltak olyan emberek, akiket a szexualitásuk miatt gyilkoltak meg”.

Az újonnan felmerült gyanúsítottat a rendőrség csak NP252 néven nevezte meg. Annyit tudni lehet róla, hogy komoly priusza volt, többek között más testi sértésért is elítélték. A múlt idő nem véletlen: NP252 ugyanis 2002-ben meghalt.

 

www.444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux