Ugrás a tartalomra
x

Megöltek egy amerikai boltost, mert szivárványzászlót tűzött ki üzlete fölé

Agyonlőttek egy amerikai bolttulajdonost, amiért Pride-zászlót tett ki üzlete elé. A 66 éves Laura Ann Carletont saját üzletében gyilkolták meg. A rendőrség később a tettest is lelőtte.
A kaliforniai rendőrség közölte, egy 27 éves férfi becsmérlő megjegyzéseket tett a kaliforniai Mag Pi üzlet előtt kihelyezett szivárványzászlóra pénteken. Ezt követően heves vita tört ki a férfi és a bolt tulajdonosa, Laura Ann Carleton között. Végfül a férfi pisztolyt ragadott és lelőtte a 66 éves üzletvezetőt.

A nő a helyszínen meghalt.

A BBC információi szerint az elkövető elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrök hamar a nyomára akadtak. A férfi nem működött együtt a hatóságokkal, fegyverrel a kezében fenyegetőzött, így a rendőrök lelőtték őt.

Az üzletvezetőről Paul Feig hollywoodi rendező is megemlékezett, aki közösségi oldalán posztolt Carletonról. Mint írta, a nő a barátja volt.

 

 

„Ennek az intoleranciának véget kell vetni. Bárki, aki gyűlöletkeltő beszédet használ az LMBTQ+ közösséggel szemben, rá kell jönnie, hogy a szavai számítanak, hogy szavai erőszakot inspirálhatnak ártatlan, szerető emberek ellen” – írta bejegyzésében Feig.

A gyilkosságot a helyi LMBTQ-csoport is elítélte. Mint írták, habár az áldozat heteroszexuálisnak vallotta magát, azonban egész életében kiállt az LMBTQ közösség mellett.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux