Ugrás a tartalomra
x

Melegellenes kijelentései miatt leváltottak egy tábornokot Olaszországban

Roberto Vannacci saját könyvében ment neki a homoszexuálisoknak.

Saját kiadású könyvében melegellenes kijelentéseket tett, ezért pénteken eltávolították posztjáról Roberto Vannacci tábornokot, a firenzei katonai földrajzi intézet vezetőjét. A döntést a hadsereg főparancsnoksága hozta meg – adta hírül az ansa.it.

A portál beszámolója szerint Guido Crosetto olasz védelmi miniszter már csütörtökön fegyelmi eljárást ígért a tábornok ellen, amiért homofób megjegyzéseket tett, és egyebek mellett a feminizmust és a környezetvédelmet ostorozta. „Vannacci tábornok olyan véleményeket fogalmazott meg, amelyek lejáratják a hadsereget, a honvédséget és az alkotmányt. Emiatt a védelmi minisztérium megkezdi a tervezett fegyelmi vizsgálatot" – írta Crosetto Twitter-bejegyzésében.

Ezt követően a hadsereg saját közleményben jelezte, hogy „a fegyveres erők elhatárolódnak a tiszt által kifejtettektől."

Vannacci könyvében a homoszexuálisokról azt írja: „Nem vagytok normálisak, fogadjátok el ezt!", ragaszkodva ahhoz, hogy „a normalitás a heteroszexualitás". „Ha azonban nektek minden normálisnak tűnik, az a nemzetközi meleglobbi cselszövéseinek a hibája" – teszi hozzá.

Vannucci a szavai által okozott felháborodásra úgy reagált, hogy nem zavarja a kritika, de bántja, hogy szavait kiragadták a szövegkörnyezetéből. „A kritika nem zavar engem, és nem fogok válaszolni Crosetto miniszter úrnak" – mondta. „Követni fogom (a miniszter) utasításait. Ami engem felháborít, az az instrumentalizálás: mondatokat ragadtak ki a szövegkörnyezetből, és olyan történetek konstruálására használták fel, amelyek nem derülnek ki a könyvből" – közölte.

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux