Ugrás a tartalomra
x

A „homoszexualitás és egyéb nyugati devianciák” miatt Algériában is betiltották a Barbie-filmet

Ezzel már öt olyan ország van, aminek legalább egy részében eltűnt a moziműsorról.

Algériában sem játsszák többé a Barbie című amerikai filmet – írja a 24H nevű algériai hírportál nyomán MTI. A hivatalos indoklás szerint azért szakították meg forgalmazását, mert a produkció „a homoszexualitást és egyéb nyugati devianciákat reklámozza”, amiknem egyeztethetők össze Algéria vallási és kulturális értékeivel.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott, a mozikban július 21-től forgalmazott Barbie eddigi globális bevétele már átlépte az egymilliárd dollárt (353 milliárd forintot), Magyarországon pedig mostanáig több mint félmillióan látták.

Algériában hetekkel ezelőtt elkezdték egyébként vetíteni a filmet, az ország kulturális minisztériuma azonban a tartalmuk miatt később is felülbírálhatja a forgalmazást, és intézkedhet a betiltásról.

Kuvaitban és Libanonban, valamint egy pakisztáni tartományban már betiltották Greta Gerwig filmjét. Kuvaitban ezt a közerkölcsök védelmével magyarázták, Libanonban pedig a homoszexualitás népszerűsítését rótták fel a produkciónak. A pakisztáni Pandzsábban “kifogásolható tartalmakra” hivatkozva akadályozták meg a film vetítését. Vietnam mindezek mellett azért nem engedélyezte a vígjáték forgalmazását, mert olyan térkép szerepel benne, amely szerinte a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux