Ugrás a tartalomra
x

Balatoni strandon zaklattak egy leszbikus párt a gyerekeket táboroztató szélsőjobbosok

Miután a két nő levideózta, ahogy a gyerekek indulót énekelve vonulnak, a szervezet két felnőtt tagja odament hozzájuk és undorítónak nevezték őket.

Egy leszbikus párt, a Budapest Pride szervezőit zaklatták állításuk szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai egy balatoni strandon, számolt be az RTL Klub.

A két nő távolról videót készített arról, ahogy a szélsőjobboldali mozgalom gyerektáborának résztvevői indulót énekelve vonulnak a badacsonylábdihegyi strandon (a videót sehol nem hozták nyilvánosságra, és a híradóban sem mutatták be). A szervezet két felnőtt tagja nem sokkal később a nők szerint ijesztően - napszemüvegben, karba tett kézzel - odament hozzájuk, és undorítónak nevezték őket, utána gúnyolódtak rajtuk, mutogattak rájuk. Szerintük a szexuális irányultságuk miatt, ezért feljelentést tesznek félelemkeltő viselkedésük miatt, illetve azért is, mert a mozgalom tagjai levideózták őket, és a róluk készült felvételeket nyilvánosságra hozták Youtube-csatornájukon. A Budapest Pride közösségi oldalán szemtanúkat is keresnek.

A mozgalom vezetői a saját videójukban azt állították, hogy nem voltak agresszívak, és "eléggé vérlázítónak" nevezték, hogy a nők kamerázták a gyerekeket. Nyilatkozni nem akartak.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux