Ugrás a tartalomra
x

Csapdát állítottak a szivárvány-elleneseknek a kétfarkúak Kecskeméten.Egy rozoga padot kellene újrafesteni.

„Kecskeméten csapdát állítottunk a szivárvány-fóbiásoknak” - írta a Facebookon közzétett rövid, képes bejegyzésében a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A képen egy szemlátomást meglehetősen rozoga, újrafestésre szoruló pad látható, amelyre szivárványszínnel a következő feliratot pingálták: „Ezt fesd le, köszi!”

A bejegyzés értelemszerűen annak a ferencvárosi padnak az esetére reflektál, amely kvázi a parttalan kultúrharc szimbólumává vált az elmúlt hónapban. Mint ismert, a híres-neves Tompa utcai Pad eredetileg barna színű volt, mígnem július 6-án a Pride-hónap alkalmából szivárványosra pingálták. Ez néhány „árja” Fradi-drukkernek nem tetszett, ezért zöld-fehérre festették át. Ebből másnapra újra szivárványos, majd újra zöld-fehér lett. Július 12-ére unta meg valaki első ízben a kultúrharcot és visszamázolta barnára, a festegetés azonban ezután sem ért véget.

Más a piros-fehér-zöld trikolórral próbált konszenzust teremteni, de ő sem járt sikerrel, végül a Padot inkább elvitték és kiraktak a helyére egy szivárványszínű széket. Július 25-én aztán a pedagógus- és diákdemonstrációkat szimbolizáló piros-fekete kockás mintával tért vissza, támláján pedig fehér alapon a felkiáltójeles szimbólum szerepelt „Folytatjuk a jövőnkért!” szöveggel. Ez a festés sem maradt azonban tartós, valaki újra piros-fehér-zöldre festette, mígnem az ülő alkalmatosságot elvitték egy múzeumba.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux