Ugrás a tartalomra
x

Ferenc pápa: A transzneműek „Isten lányai"

A katolikus egyházfő egy friss interjúban egy transzszexuális csoporttal való találkozásáról mesélt.

„Amikor először látogatott meg egy transzszexuális csoport a Vatikánban, sírva távoztak, azt mondták, segítő kezet, csókot adtam nekik... mintha valami különlegeset tettem volna velük. De hát ők Isten lányai!"

A fentieket Ferenc pápa nyilatkozta a Vida Nueva című spanyol katolikus lapnak, mielőtt Lisszabonba utazott.

A cikket az ANSA olasz hírügynökség szemlézte, eszerint az interjúban ezenkívül a pápa leginkább arról beszélt, hogy folytatni fogja a „békeoffenzíváját" Ukrajnáért. Ferenc pápa arról beszélt, hogy a háborús felek közti párbeszédért a katolikus egyház részéről a bolognai érsek, Matteo Zuppi felel. Ő már Kijevben és Moszkvában is járt.

A pápa kiemelten fontosnak nevezte, hogy minél több ukrán gyerek térhessen vissza a családjához, és arról beszélt, tervezi, hogy állandó képviselőt nevezzen ki az ügy érdekében, aki ebben az ügyben közvetítene az ukrán és az orosz hatóságok között. „Számomra ez a háború fájdalmai közepette nagy lépés lenne."

Zuppi július közepén Washingtonban járt, és Ferenc pápa szerint a következő fontos állomása Peking lesz, mert az USA és Kína is kulcsszerepet játszik a háborús feszültség enyhítésében. A pápa azt is elmondta, hogy a novemberi, Dubajban tartandó klímacsúcs előtt békecsúcsot szerveznek a világ vallási vezetőinek Abu Dzabiban.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux