Ugrás a tartalomra
x

Orbán Balázs a Pride miatt megszólaló nagykövetségekről: amikor az USA kivonult Afganisztánból, előtte Pride-hónapot tartottak

Orbán Viktor politikai igazgatója nem volt meghívva David Pressman Pride-hónapban tartott kerti partijára, de nem is akart elmenni.

38 nagykövetség csatlakozott az Egyesült Államok külképviseletének nyilatkozatához, miszerint probléma van Magyarországon az LMBTQ-jogokkal, David Pressman amerikai nagykövet szerint az egész világon aggódnak a magyar állapotok miatt. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandinernek adott interjújában azt mondta: a helyzet fordított.

Orbán szerint érdemes felidézni, amikor az USA kivonult az afganisztáni területekről, akkor az ottani külképviselet Pride-hónapot tartott, ami elől még a Nyugat-barát erők is menekültek. Ez azt mutatja, az LMBTQ-propaganda nemcsak a nyugati keresztény világon kívül szokatlan, de a magyar helyzet tanulságai szerint, azon belül is. A magyar kormány ellenben jó vonalon van, a gyerekeket védik, de „egyebekben szabadság van".

A szivárványos transzgender őrület – fogalmaz Orbán – csak a külpolitikai nyomás bevett eszköze, amely rendkívül káros a nyugati világnak. A magyar kormány a nagykövetségekkel ellentétben inkább a liberális elitek által vezetett nyugati országok izolációja miatt aggódik, nem a hazai szexuális kisebbségek joghelyzete miatt. Orbán arra figyelmezteti a nyugati világot, ha tovább megy ezen az úton menthetetlenül kisebbségben marad.

Orbán a kormányzati megbízás mellett a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke is, a kormányzati pénzből működő intézmény nem rég megszerezte a Libri Könykiadó majdnem százszázalékos tulajdonrészét. A 2021 novemberében megszavazott, nagy port kavart gyermekvédelmi törvény értelmében a 18 év alattiak nem találkozhatnak olyan tartalmakkal, amelyek a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást jelenítik meg. Az azóta az MCC kezébe kerülő Libri boltjaiban található LMBTQ-tartalmat megjelenítő könyvek lefóliázva kerülnek a könyvesbolt polcaira. Az interjúban ez a téma is szóba kerül, Orbán szerint a fóliázás csak a törvény betartását jelenti, és ő mint tulajdonos ezt az egyetlen iránymutatást adta a cégvezetőknek, a törvény szerinti cselekedet kizárja az ideológiai csatározásokat.

Karácsony Gergely és vele együtt az egész baloldal nem támogatta ezt a törvényt, amely Orbán szerint egyet jelent azzal, a baloldal rászabadítaná az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra. Orbán arról is szót ejtett, hogy csak azok az írók „balhéznak" elsősorban, akiknek az eladási számaik rosszul állnak, és emiatt jól jön nekik az ingyenreklám. Akiknek rendben vannak a számai, még ha talán nem is értenek egyet a kormánnyal, nem csinálnak ilyen „extra hírverést".

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux