Ugrás a tartalomra
x

BOMBÁVAL FENYEGETTÉK A DRAG QUEEN HUNGARY VERSENYT! | EXKLUZÍV INTERJÚ A KIRÁLYNŐVEL!

Tavaly az utolsó pillanatban visszalépett. Talán így volt megírva, hiszen idén őt választották Magyarország pucckirálynőjének. Ő Adriana Max, aki a csillogó ékszer mellé számtalan ajándékot is magáénak tudhat. A Drag Queen Hungary évről-évre egyre népszerűbb rendezvény, melynek közönsége fele-fele arányban heteró és LMBT, a versenyzők pedig pénztárcájukat s idejüket nem kímélve, komolyan készülnek: látványos, kreatív jelmezekben, profi showműsort nyújtva, hogy egyikük a korona tulajdonosa lehessen. Idén sajnos rémisztő kellemetlenséggel indult a show, valaki ugyanis bombával fenyegette meg a rendezvényt, ami miatt ki kellett egy időre üríteni a Kőrösi Kulturális Központot. A bomba szerencsére megvezetés volt és a formaságok után a Drag Queen Hungary verseny teltházzal és őrjöngő közönséggel, óriási sikert aratott. Az új királynőt közvetlenül megkoronázása után interjúvoltuk meg, hogy mit gondol az őket ért incidensről és mit jelent számára a drag queen-lét. 

Budapest Eye: Pár perce került a fejedre a korona, te vagy 2023 Drag Queen Hungary királynője. Milyen gondolatok járnak át, számítottál a győzelemre?

Adriana Max: A sírás kerülget folyamatosan, most jött ki az április óta tartó készülés eredménye. Olyan kritikát, értékelést kaptam, hogy álmomban sem gondoltam volna! "Világszínvonalúnak" jellemezte az egyik zsűritag a produkciómat. Fel sem fogom még ezt az egészet.

Budapest Eye: Redszeresen állsz színpadon, de pontosítsunk. Mióta létezik Adriana Max?

Adriana Max: Hú, most megfogtál! Úgy emlékszem, 2021 októberében jelentkeztem egy videóklip versenyre és ott is a zsűri értékelése erősített meg abban, hogy helyem van a szakmában. Aztán volt egy debütálásom, utána egy évet kihagytam. Majd jött a 2022-es Drag Queen Hungary, amin végül nem indultam el. Visszaléptem az utolsó pillanatban. Azóta több fellépésem is volt, társulati tag lettem egy klubban (ami a közelmúltban bezárt) és folyamatosan színpadon vagyok. De a kérdésre a válasz, hogy aktívan egy éve csinálom.

Budapest Eye: Mint ahogy te is említetted, az előző évben visszaléptél a versenytől. Idén mi volt a legfélelmetesebb kihívás számodra?

Adriana Max: Nagyon erős mezőny volt. Nem mondok nevet, de különösen egy versenyzőtől féltem. Ám, amikor mondták, hogy ő a harmadik helyezett, megkönnyebbültem.

Budapest Eye: Ezzel most fel is fedted a nevet.

Adriana Max: (nevet) Ezzel elárultam, igen. De szerintem ez egy pozitívum is, hogy tőle féltem a legjobban. Nagyra tartom a művészetét, profi. Pedig ha jól tudom, másodjára áll színpadon.

Budapest Eye: Bombariadó volt közvetlenül a verseny előtt az épületben. A tudat, hogy ilyen kellemetlen és szélsőséges szituáció történhet, bármilyen LMBTQ rendezvényen, 2023-ban, Magyarországon, milyen érzéseket vált ki belőled?

Adriana Max: Egyből szóltak nekünk, hogy hagyjuk el az épületet és mondták, hogy valaki bejelentette a bombát. Abszolút elítélem ezt a hozzáállást, mert nem fogom föl, hogy mi rossz van abban, hogy emberek a színpadon így fejezik ki a művészetüket?! Most teljesen mindegy, hogy valaki meleg, mert hetero férfiak is öltözhetnek nőnek. Nem értem, miért baj az másoknak, hogy mi így szórakoztatjuk a közönséget? Tényleg nem értem. Olyan, mintha színházban lennénk. Számomra a Drag Queen-ség színészet. Nem viselek női ruhát hétköznap.

Budapest Eye: Mit jelent számodra az, hogy drag queen, Adriana lehetsz?

Adriana Max: Amikor Adriana Max vagyok és rajtam van ez a jelmez, akkor egy teljesen más személyiség vagyok és kicsit elbújok a hétköznapi problémák elől, amik a civil életemben történnek velem.

Budapest Eye: Bár friss az élmény és te vagy egy évig Magyarország Drag Queen Hungary királynője, menjünk előre a jövőbe. Mit javasolnál a 2024-es indulóknak?

Adriana Max: Azt tanácsolom, hogy ne legyenek olyanok, mint a többi Drag Queen! Valamivel tűnjenek ki. Zenei stílussal, vagy kreatív ötletekkel, amiket a színpadra visznek. Tényleg ennyi. Legyenek leleményesek, fantáziadúsak, egyedik.

www.budapest-exe.blosgspot.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux