Ugrás a tartalomra
x

Büntetést kapott a fideszes rádió a Médiatanácstól, mert kirekesztően beszéltek a melegekről Pedig nem tettek mást, csak követték a központi direktívákat.

Lakossági bejelentés nyomán kezdte el vizsgálni a Hír FM (akkor még Karc FM) egyik műsorát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) - írja a szervezet közleményére hivatkozva a Média1.

A június eleje óta tartó hatósági eljárás során a testület megállapította, hogy a Paláver című műsorban a műsorvezető és a betelefonálók kijelentései is alkalmasak voltak arra, hogy a homoszexuálisokkal kapcsolatban kialakult sztereotípiákat felerősítsék, illetve a velük szemben egyesek körében meglévő ellenérzést táplálják.

Éppen ezért megsértették a gyűlöletkeltésre és kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezést. Ezért kötelesek 200 ezer forint bírság megfizetésre, a közleményt fel kell olvasniuk az adásban és, az NMHH tájékoztatásában meg nem nevezett televízió honlapján közzétenni ennek tényét. Ez valószínűleg a Hír TV lehet, ugyanis a rádió a csatornával összefonódva működik. 

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux