Ugrás a tartalomra
x

Tovább szigorítaná a kormány a „gyermekvédelmi” törvényt és a kampányfinanszírozás szabályait

Más jogszabályok mellett a gyermekvédelminek nevezett jogszabály további szigorítása is napirendre kerül az őszi parlamenti időszakban Simicskó Isvtán, a KDNP frakcióvezetője szerint.

Már az ősszel tovább szigoríthatja az Országgyűlés a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A politikus úgy fogalmazott: „A vonatkozó szabályok áttekintésével el szeretnénk érni, hogy a jövőben ne legyen lehetőség a magyar választások külföldi befolyásolására. Már most hatályos törvények alapján is törvénytelen, ha külföldről beleavatkoznak Magyarország belügyébe. El fogunk készíteni egy további szigorítást tartalmazó módosítást is.”

Ezzel kapcsolatban arra is emlékeztetett, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága már megbízta a Nemzeti Információs Központot, hogy vizsgálja ki a „guruló dollárok” ügyét.

Központi ügynek tekinti a kormány Simicskó válaszai alapján a gyermekvédelmi törvény jövőjét is, amelyen ugyancsak szeretnének szigorítani. Mindezek mellett további törvényeket kívánnak hozni közlekedés, agrár, munkavédelem, közbiztonság megerősítése, vagyongazdálkodás témában és a pénzmosás ellen is erőteljesebben kívánnak fellépni.

A frakcióvezető úgy látja, hogy az Európai Unió képtelen kezelni a háború kérdését, Brüsszelnek nincs életképes béketerve, így nem érdemli meg a 2012-ben kapott Nobel-békedíjat.

Simicskó szerint, ahelyett, hogy – újságírói felvetés szerint – újabb migránskvóta elfogadásán munkálkodjon az EU fordíthatna több figyelmet az uniós pénzek kifizetésére, amellyel még Magyarországnak is tartozik. A jövő évi büdzsében, a honvédelem számára elkülönített 2000 milliárd forint a frakcióvezető szerint óriási lehetőségeket rejt magában. Simicskó, aki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is egyben, szorgalmazza a honvédelem fiatalok közötti népszerűsítését is, szerinte közelebb kell hozni a honvédséget és a társadalmat egymáshoz.

 

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux