Ugrás a tartalomra
x

Szijjártó Péter gólyákról posztolt a Pride után, de mintha kicsit félrement volna az üzenet

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-profilján posztolt egy gólyákat ábrázoló fotót, amelyhez a következő üzenetet írta: anyuka, apuka, gyerekek, egy család. Bár természetesen lehetséges, hogy a miniszter a hétvégi kikapcsolódása során meglátott egy gólyacsaládot és gyorsan megosztotta követőivel, de az üzenet azért mintha arra utalna, hogy a kép és a szöveg inkább amolyan hitvallás lenne az „egészséges” családmodell mellett.

A kommentelők egy része lelkesen fogadta az üzenetet és Brüsszelnek üzent, hogy a természetes családmodellt semmilyen előírás nem tudja megváltoztatni. Akadtak azonban olyan kommentelők is, akik némi biológiai ismeretterjesztéssel másra hívták fel a figyelmet. Például arra, hogy a felnőtt gólyák csőre piros, így a szürkés-fekete gólyák mind fiatal egyedek, azaz testvérek lehetnek (a gólyák első évének végén változik a fekete csőr pirossá).

Mások pedig azzal érveltek, hogy a madarak körében, például a pingvineknél, de még a gólyáknál is létezik homoszexualitás. A gólyák legtöbbször példamutatóak, a gyermeknevelés során mindkét nem kiveszi a részét a munkából és ezalatt monogámok is – igaz, aztán nem maradnak egy életre együtt.

Annak a kommentelőnek is igaza van, aki inkább a magyar gazdasági helyzetre látott jó példát. Fél év külföldön, fél év itthon, így tényleg telik panorámás otthonra – vélte.

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux