Ugrás a tartalomra
x

A Queer Musician segít a HIV-stigma leküzdésében egy új videóban

Manapság a HIV egy jól kezelhető állapot, köszönhetően a rendkívül hatékony kezelési lehetőségeknek. A kezelés alatt nemcsak a HIV-fertőzöttek számíthatnak hosszú, egészséges életre, hanem a legtöbben gyorsan kimutathatatlan szintre juttathatják a vírusszámot szervezetükben.(A gyógyszerek megakadályozzák a vírus „szaporodását”. Ha a vírusszint csökken, a fehérvérsejteknek esélyük van arra, hogy felszaporodjanak, felerősödjenek, és ismételten ellássák a feladatukat. Ez nem egyenlő a gyógyulással: marad a szervezetben vírus, de elrejtőzve, ún. „pihenő” sejtekben.) Amint észlelhetetlenné válik, nulla esélye van annak, hogy a HIV-t átadja szexuális partnerének, még óvszer használata nélkül is.(Kellő odafigyeléssel, önfegyelemmel, az orvosi előírások maradéktalan betartásával, illetve depresszió esetén a depresszióellenes terápia mielőbbi megkezdésével a rezisztenciát előidéző helyzetek kizárhatók, így a vírushordozó részéről nem áll fenn a fertőzés továbbadásának kockázata.)

Ezt a tudományos tényt "Undetectable Equals Untransmittable"-nak vagy U=U-nak nevezik, és hihetetlenül felszabadító volt sok HIV-fertőzött ember számára. Most pedig a furcsa norvég-amerikai zenész, Magnus Riise segít felhívni a figyelmet az U=U mozgalomra szuperszexi új klipjében, az Until Tomorrow című filmben.

 

Noha a dal egyáltalán nem a HIV-ről szól, az a döntés, hogy a Kinky Boots sztárját, Hernando Umanát, aki történetesen HIV-fertőzött, a videóban egyéjszakás szeretőjévé válasszák, jelentőségteljes. Ez azt mutatja, hogy Riise tisztában van az U=U tudományával, és azt szeretné szemléltetni, hogy a HIV-fertőzöttek ugyanolyan szórakoztató, kielégítő és spontán szexuális életet élhetnek, mint bárki más.

A meglepően megindító dal azonban nem csak a szexről szól – megérinti azt a néha szomorú és magányos érzést, amelyet az ember egy szenvedélyes egyéjszakás kalandja után kaphat. " Mondd, hogy holnapig maradsz; vészeljük át az éjszakát " - énekli Riise. " Talán soha többé nem leszek boldog; csak azt tudom, hogy ez annyira helyes ."

www.hivplusmag.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux