Ugrás a tartalomra
x

A Fehér Lótusz és a Maffiózok sztárja megtiltja a homofóboknak, hogy nézzék a sorozatait

A Legfelsőbb Bíróság döntésére reagált ezzel.

Múlt héten az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága olyan ítéletet hozott, ami komolyan visszavetheti a kisebbségek jogvédelmét az országban. Hat-hármas többséggel ugyanis egy esküvői honlapokat készítő kolorádói webdizájner javára ítéltek, aki vallási meggyőződése miatt nem volt hajlandó azonos nemű pároknak dolgozni. Jogvédők attól is félnek, hogy ennek hatására a szólásszabadságra hivatkozó diszkrimináció nem csak az LMBTQ-közösséget sújthatja, de innentől kezdve majd bárki eldöntheti, hogy akar-e szolgáltatást nyújtani etnikai, vallási kisebbségeknek.

A döntésen sokan felháborodtak, többek között Michael Imperioli, a Maffiózók és a Fehér Lótusz második évadjának sztárja is, aki egy elkeseredett-ironikus posztban kommentálta az ügyet:

"Úgy döntöttem, hogy megtiltom bigottoknak és homofóboknak, hogy megnézzék a Maffiózókat, a Fehér Lótuszt, a Nagymenőket, vagy bármelyik filmet, sorozatot, amiben szerepeltem. Köszönöm, Legfelsőbb Bíróság, hogy diszkriminálhatom és kizárhatom azokat, akikkel nem értek egyet. USA! USA!"

– írta, gyorsan hozzátéve, hogy a gyűlölködés és a tudatlanság nem legitim álláspont, és Amerika egyre ostobábbá válik.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux