Ugrás a tartalomra
x

Orbán Viktor szerint a megvédendő európai értékek közé tartozik a homofóbia elutasítása

A miniszterelnök szerint a menekültek elosztását célzó migrációs reform ösztönző hatással lesz a bevándorlásra, ugyanakkor Orbán kijelentette, hogy Magyarország fizetni sem hajlandó azért, mert elutasítja a migránsok befogadását, hiszen épp eleget költ a kormány a határkerítés fenntartására.
Publikálta a Bild az Orbán Viktorral készített interjú második részét, ebben a kormányfőt a migrációról kérdezték. Orbán elmondta, hogy tiszteletben tartja a németek álláspontját a témában és mindössze annyit kér, hogy a németek is tegyenek így a magyar állásponttal.

A miniszterelnök szerint ugyanis míg a németeknek vélhetően tetszik a migráció, addig a magyar álláspont óvatosabb.

Itt Orbán elővezette, hogy ez az óvatosság az európai értékek védelme miatt van meg a magyarokban, akik elutasítják a homofóbiát, az antiszemitizmust és vallják a női egyenjogúságot. Azt már nem tartotta fontosnak kibontani az interjúban, hogy a homofóbia harcos elutasításába miként fér bele a „bubukugandai kivégzésén örömködő Bencsik András, illetve a homoszexualitást a pedofíliával összemosóhomofóbtörvény”, ami miatt jelenleg nemzetközi per is zajlik Magyarország ellen.

Orbánt kérdezték a migrációs reformról is, erről a miniszterelnök elmondta, hogy azért nem ért egyet a kezdeményezéssel, mert a bevándorlást ösztönző lépésnek tartja, de a befogadást ellenző államokra kivetendő kvótapénzt sem akarja megfizetni, mivel szerinte Magyarország Európa határait védi és az európai értékeket elutasítókat igyekszik kívül tartani, ráadásul az illegális migránsok feltartóztatására már több mint kétmilliárd eurót költöttek, amihez Brüsszel szerinte egy centet sem tett hozzá.

Azt az interjúban nem kapott helyet, hogy a migráció elutasítása, amennyiben azt az európai értékek védelmével hozza összefüggésbe, hogyan kerül összhangba a Délkelet-Ázsiából toborzott vendégmunkások tömegeivel, akikkel a magyar gazdasági versenyképesség lényegi elemének tartott alacsony fizetéseket próbálják megőrizni és akik bevándorlásának megkönnyítésére már külön törvényt is hoztak.

Az interjú első részében Orbán Viktor az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos nézeteit fejtette ki.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux