Ugrás a tartalomra
x

Csaba drag queen, de már nem Magyarországon

Csaba 2018-ban, a választások után érezte úgy, hogy LMBTQ-közösséghez tartozó drag queenként céltábla lógott a feje felett Magyarországon, és ezért egy olyan helyet keresett a párjával Európában, ahol jóval nagyobb jogegyenlőséget élvezhetnek a melegek, mint itthon. Így került Spanyolországba, ahol a Deutsche Welle egyik előadása előtt forgatott vele.

 

 

Csaba egyébként erdélyi magyarként nagyon vágyott arra, hogy Budapesten élhessen, de ehhez képest nagyon elkeserítette a helyzet, amikor ott élve úgy érezte, hogy a kormány propagandaeszközévé válik.

"Úgy gondolom, hogy nekik ez működik ahhoz, hogy egy választást megnyerjenek, akár kétharmaddal. Az, hogy nem lehet házasodni, hogy csonkítják az LMBTQ-emberek jogait, (…) úgy voltam, hogy akkor miért fizetek én ugyanannyi adót?"

Spanyolországban a jogrendszer nagyobb egyenlőséget ad az LMBTQ-közösség tagjainak, mint itthon, és Csaba ott úgy érzi, szabadabban élhet.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

 

Csabát láthattátok a "Kapd el a ritmust! - a sportvilág queer felforgatása" című,Takács Mari által rendezett dokumentumfilmben.
A film öt főszereplője négy különböző országban él, ahol a meleg, leszbikus, transz és interszex identitásuk felkavarja az amatőr sport világát. A sportolók maguk mondják el a bináris, csak a férfi-női kategóriát ismerő sportvilág határait feszegető személyes tapasztalataikat, valamint betekintést engednek magánéletükbe. Versenyeiken keresztül egy befogadó közösséget ismerünk meg, ahol csak a tehetség és teljesítmény számít, nem a nemi identitás vagy a szexuális irányultság.

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux