Ugrás a tartalomra
x

Zürichben, Bécsben és Varsóban is több ezer ember vett részt a Pride-on

Tízezrek vettek részt Európa több nagyvárosában a szombaton redezett Pride felvonulásokon. A svájci Zürichben, ahogy Bécsben és Varsóban is, arra akarták felhívni a figyelmet a résztvevők és a szervezők, hogy az LGBTQ+ közösség tagjai továbbra is küzdenek a társadalmi elfogadottsággal és az egyenlő bánásmóddal.

Bécsben csaknem száz kamiont díszítettek fel és a szervezők szerint csaknem tízezren vonultak végig a Ringstrassén és legalább százezren nézték meg a felvonulást. A bécsi Pride-ot már 27. alkalommal rendezték meg.

Az osztrák televízió által megkérdezett egyik résztvevő úgy nyilatkozott, hogy szerinte a tanárok képzésének részévé kellene tenni a szivárványcsaládokról, a különbözőségekről való oktatást is. Erről több információnak kellene lenni a tankönyvekben és a gyerekeknek is joguk van tudni, hogy nincsa azzal baj, ha egy gyereknek például két apja van.

Lengyelország fővárosában az Egyenlőség Felvonulása címet kapta a Pride. A parádét Varsó és Párizs polgármestere nyitotta meg. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy városaik a tolerancia városai. A katolikus Lengyelországban immár 22. alkalommal rendezték meg a Pride-ot, ami - a szervezők szerint - Európában az egyik legnagyobb, és jellemzően incidens nélkül, békésen, provokációk nélkül zajlik.

 

www.euronews.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux