Ugrás a tartalomra
x

Háborúpártizza Pressmant a kormány a Pride-megnyitón mondott beszédéért, pedig a nagykövet egy szót sem szólt a háborúról

Azt viszont Pressman úgy fest, megtanulta, hogy működik a magyar propaganda: elég pontosan belőtte pénteken, mit fog róla a kormánysajtó írni szombatra.

"A nagykövet úr háborúpárti" – közölte a kormány a Magyar Nemzeten keresztül reakcióként David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövetének pénteki, a Pride megnyitóján elhangzott beszédére reagálva.

A válasz csípőből jöhetett, ugyanis Pressman bár beszólogatott a kormánynak a beszédében, de egy szót sem ejtett az Ukrajnában dúló háborúról.

Pressman mindössze utalt és abból is csupán ennyit engedett meg magának: „nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezen felbuzdulva közölte:

a háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.

Pressman azonban magyarországi tartózkodása alatt már megszokhatta a kormányzati média működését, ugyanis pénteki beszédében azt mondta: „már most tudom, mit fognak írni a szalagcímek, amiket Rogán miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak. Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve hogy nyugati bölcsességet importálok és obszcén értékeket erőltetek, miközben beavatkozom Magyarország belügyeibe. Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas”. Pressman jóslata egyébként bejött.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux