Ugrás a tartalomra
x

Megbüntette a Médiatanács Bayer műsorát, amiben jó hírként beszéltek a melegek kivégzéséről

A Médiatanács 200-200 ezer forintos bírság megfizetésére, illetve a jogsértés nyilvános ismertetésére kötelezte a Hír TV-t, miután Bayer Zsolt műsorában, a Sajtóklubban Bencsik András jó hírként tálalta, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak.

A Médiatanács közleményében azt írta, hogy állampolgári bejelentések nyomán eljárást indított a Hír TV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt. A beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat. Megállapították, hogy a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket.

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen 400 ezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a Hír TV szolgáltatóját. Ezen túl a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a Hír TV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is kötelesek közzétenni azt.
A műsorban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője mosolyogva azt mondta, hogy „Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”. Bencsik szerint ez egy üzenet volt, hogy „Afrika nemcsak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul”. „Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – mondta.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux