Ugrás a tartalomra
x

Levetkőzött a Vogue-nak Bimba professzor

Először került a Vogue címlapjára Miriam Margolyes, a Harry Potter-filmek Bimba professzora, aki rögtön meztelenül is pózolt a magazinnak, írja a BBC. A 82 éves színész a Pride-lapszám címlapjára került fel, nem is véletlenül: 1966-ban jelentette be, hogy leszbikus, amikor a homoszexualitás még bőven illegálisnak számított.

„Soha nem szégyelltem, hogy meleg vagyok. Tudtam, hogy ez nem bűn, én csak egyszerűen ilyen vagyok. Nem voltam bűnöző” – mondta a divatmagazinnak. A színész egyébként karakán nyilatkozatairól és nyíltságáról híres. A magazinnak elárulta, hogy az 1980-as évekbeli HIV-krízisben 34 barátját veszítette el.

A színész azt mondta, egyedül azt bánta meg, hogy a szüleinek elmondta: meleg. „Ezzel megbántottam őket, és nem szeretnék bántani senkit” – nyilatkozta.

A Pride-lapszámban Margolyes más „LMBTQ+-úttörőkkel” szerepel együtt, köztük Ncuti Gatwával és Emma D'Arcyval.

A 82 éves színész nem a legidősebb, aki a brit Vogue címlapjára felkerült: a kor szerencsére egyre kevésbé tabu, Judi Dench például 2020-ban, 85 évesen lett „címlaplány”. Az inkluzivitás jegyében áprilisban a magazin bemutatta első mozgássérült modelljeit, amelyet a brit Vogue most leköszönő főszerkesztője, Edward Enninful pályafutása egyik legbüszkébb pillanatának nevezett.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux