Ugrás a tartalomra
x

Megrendezték az első "a család az család" napot: David Pressman az ikreivel érkezett

A Szivárványcsaládokért Alapítvány először rendezte meg vasárnap "a család az család” napot, azzal a céllal, hogy bemutassák, az Alaptörvény nem reprezentál minden családot jelenleg Magyarországon. Továbbá, hogy a gyermekvédelmet hangoztató kormány valójában hogyan rekeszti ki azokat a családokat, akik ugyanúgy egyenértékűek, mint a heteronormatív családmodellek.

Az „apa férfi, az anya nő” Alaptörvénybe iktatása óta azonos nemű párok esetében csak az egyik szülő lehet a gyermek hivatalos gyámja, hiába veszik ki mindketten részüket egyenlően a gyereknevelésből. A szülőkön túl az LMBTQ+ gyermekek és fiatalok sem kapnak megfelelő felvilágosítást az iskolákban, és az érzékenyítő programokat szervező civileket is kitiltották az oktatási intézményekből.

A rendezvényen csaknem 200 szivárványcsalád vett részt, gyerekprogramok és közösségépítés, egymás megismerése volt a cél. Az RTL Híradónak nyilatkozó Pressman, aki maga is szivárványcsaládban él, elmondása szerint a jelenlegi helyzet meghatározó Magyarországon. "Az Amerikai Egyesült Államok büszkén áll ki a magyar LMBTQ+ közösség mellett" - mondta a nagykövet. 2020-as megalakulása óta a Szivárványcsaládokért Alapítványt támogatja már közel 150 cég és több nagykövetség is.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux