Ugrás a tartalomra
x

Jogerős: Bocsánatot kell kérnie Sára Botondnak Józsefváros önkormányzatától

Jogerősen pert nyert Józsefváros önkormányzata a kerület korábbi polgármesterével, Sára Botonddal szemben. A Budapest Főváros Kormányhivatalát főispán címen vezető fideszes politikusnak bocsánatot kell kérnie a józsefvárosi önkormányzattól, mert valótlanul állította, hogy LMBTQ-propaganda folyik a VIII. kerület óvodáiban – számolt be az ítéletről Pikó András polgármester. Az ítélet szerint Sára Botondnak az alábbi szöveget kell elhelyeznie Facebook-oldalán, és azt 30 napon át jól látható helyen kell tartania:

„2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.”

Pikó szerint Sára bejegyzésével nemcsak az önkormányzatot illette „aljas rágalommal, hanem sok száz óvodai dolgozónk becsületébe gázolt bele, indokolatlan aggodalmat keltve a szülők között. A józsefvárosi óvodákból kitiltottuk az oda még a fideszes időkben beplántált politikát, nincsenek szülőkkel aláíratott politikai nyilatkozatok és gyerekek között Télapóként ólálkodó fideszes önkormányzati képviselők, van viszont bűvészovi, angol élménypedagógia, minden nap friss gyümölcs és zöldség, sorra felújított épületek, olyan óvodai program, melyről beszámol a világsajtó és amelyet több rangos nemzetközi díjjal tüntettek ki.”

Az önkormányzat első fokon már novemberben pert nyert Sárával szemben ebben az ügyben, ezt tette jogerőssé a bíróság legutóbbi döntése. A kormányhivatal vezetőjének hivatalos Facebook-oldalán egyelőre nincsen kint a bíróság döntéséhez köthető szöveg.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux