Ugrás a tartalomra
x

Németország és Franciaország is csatlakozott a homofób törvény elleni perhez

Az Európai Bizottság tavaly nyújtott be keresetet az Európai Bírósághoz a 2021-es homofób törvény miatt, ami orosz mintára- összemosták a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel. Ezek szerint az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Valamint megtiltották a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás „népszerűsítését” és megjelenítését. Tilos lett olyan reklámot elérhetővé tenni 18 éven aluliaknak, ami „a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”. A Bizottság szerint a törvény sérti az EU belső piaci szabályait, az egyének alapvető jogait és az uniós értékeket.

A perhez eddig már 14 uniós tagállam csatlakozott: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Dánia, Portugália, Írország, Spanyolország, Málta, Ausztria, Svédország, Szlovénia, Finnország, most pedig Franciaország és Németország. Valamint az Európai Parlament is betársult.
A Politico információi szerint a német kormányon belül vita volt a perhez való csatlakozásról a Annalena Baerbock külügyminiszter és Olaf Scholz kancellár között. Baerbock a scatlakozást támogatta, a kancellár viszont inkább ellene volt, mert attól tartott, hogy az csak felerősíti majd Orbán „woke Brüsszellel” szemben folytatott kommunikációs hadjáratát, amit a „hagyományos magyar értékek védelmében” vív.

Amikor a svédek cstalakoztak, a Fidesz frakcióüléseire bejáró Bayer Zsolt szokás szerint kurvaanyázott egyet.

www.444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux