Ugrás a tartalomra
x

A nyugalmazott veszprémi érsek szerint a muzulmánok „báránybőrbe bújt farkasok”

Márfi Gyula, aki 2019-ig Veszprém érseke volt, muzulmán és az LMBTQ emberekben látja az ellenséget, de szerinte az utóbbiak veszélyesebbek– erről egy még december végén adott interjúban beszélt a „Magyar Jelen” című orgánumban, ám a cikk csak most keltette fel a német és amerikai katolikus sajtó figyelmét.
A nyugállományú érsek a mindenki számára lehetséges házasságot „főbenjáró bűnnek” nevezte, és óva intett az LMBTQ+ emberek elfogadásától – adta hírül az LMBTQ-olvasóknak szóló német portál, a Queer.de.

Márfi egy kérdésre válaszolva elmondta: nehéz kiválasztani, hogy az iszlamizálás, a bevándorlás és az LMBTQ emberek közül mi jelenti a legnagyobb veszélyt Magyarország és Európa számára, de ha sorrendet kell felállítani, akkor az utóbbiakat tekinti annak. Úgy vélte: a keresztényeknek nem szabad átkozni a szexuális kisebbségeket, de kultuszt építeni köréjük „halálos bűn, és ellentmond a természet törvényeinek”.

Márfi szerint az LMBTQ emberek veszélyt jelentenek a gyerekekre nézve. „Egyrészt nem megengedhető, hogy a sajtó megzavarja a gyerekeket a szexuális identitásuk és orientációjuk kérdéseiben, másfelől a gyerekeknek joguk van apához és anyához". „

A portál szerint Márfi a magyar kormány 2021-ben elfogadott törvényére utalt, amely tiltja a „meleg propagandát”. E törvény miatt az Európai Bizottság beperelte Magyarországot az Európai Bíróságon, mert a törvény „egyértelműen diszkriminálja az embereket szexuális orientációjuk alapján”, ez pedig sérti az EU alapvető jogok chartáját, amelyhez minden tagállamnak tartania kell magát.

Márfi az interjúban a muzulmánok ellen is hangulatot keltett, és kollektív megsemmisítési törekvésekkel vádolta őket. Azt állította, hogy Európában a muzulmánok „báránybőrbe bújt farkasok”, és a céljuk a kereszténység megsemmisítése. „Nem szabad őket meghívni Európába, és nem szabad hagyni, hogy iszlamizálják Európát” – mondta.

A portál hozzátette: Magyarországon a katolikus egyház a jobboldali populista Orbán-kormány legnagyobb támogatójának számít.

www.hirklikk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux