Ugrás a tartalomra
x

Rétvári: Az LMBTQ-kérdés egy pártok felett álló ügy

A nem fideszesekkel, és minden másként gondolkodóval szembeni gyűlöletkeltéssel vádolta a kormányt és „goebbelsi propagandagépezetét” napirend előtti felszólalásában Gurmai Zita.

Az MSZP képviselője szerint még a parlament falain belül is elhangoznak burkoltan homofób, antiszemita, romaellenes vagy nőket lealacsonyító megjegyzések, de jelenleg legerősebben az LMBTQ embereket támadják. 

"– Most ők a kormány gyűlöletpolitikájának legfőbb célpontjai, ők a folyamatos gyűlöletbeszéd érintettjei" – jelentette ki Gurmai Zita.

 Arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne támogassanak olyan politikai eszméket, és olyan politikai eszközök használatát, amelyek magyar embereket fordítanak magyar emberek ellen.

Rétvári Bence válaszában Gyurcsány Ferencet idézte, aki nemrég az egész baloldalt megfenyegette, mert bírálták a Ráczné Földi Judittal történt bizarr nyílt színi ölelkezése miatt. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett arra is, hogy a DK elnöke a napokban nekiment Karácsony Gergelynek is, szerinte a főpolgármesternek ugyanis nem az a feladata, hogy a város ügyeiben egyeztessen kormánytagokkal, hanem hogy nekimenjen az Orbán-kormánynak. 

"Így beszél önökkel Gyurcsány Ferenc, a baloldal a vezetője, és önök ezt tűrik. Ezek után beszéljen arról, hogy milyen mérgező dolog a gyűlöletkeltő hangnem, tisztelt képviselőasszony!" fogalmazott Rétvári, aki bírálta azt is, hogy a baloldal nem tiltakozott akkor sem, amikor Niedermüller Péter rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, hetero, keresztény embereket. 

Az LMBTQ-kérdéssel kapcsolatban az államtitkár azt mondta: napra pontosan egy esztendővel ezelőtt volt a gyermekvédelmi népszavazás, amin 3,6 millió embert szavazott egy irányba, amire az egész rendszerváltozás óta nem volt példa.

"Ez jóval nagyobb még a Fidesz–KDNP szavazótáboránál is. Ez mutatja, hogy ez a kérdés messze túlnyúlik azon a körön, amely a Fidesz–KDNP szavazótábora. Ez egy pártok fölött álló ügy"  – mondta el Rétvári, aki szerint a baloldal a külföldről érkezett négymilliárd forintnyi támogatás miatt nem veheti figyelembe 3,6 millió ember véleményét. 

"– A népszavazás egyéves évfordulóján a baloldalnak rendkívül ízléstelen módon az az üzenete, hogy ez idegengyűlölet. Ezt mi a 3,6 millió ember nevében elutasítjuk" – zárta szavait az államtitkár.

www.magyarnemzet.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux