Ugrás a tartalomra
x

Itt az újabb kormányzati agyrém: az Atomenergia Hivatalnál lehet panaszt tenni arra, aki kétségbe vonja, hogy az anya nő, az apa férfi

Úgy fejlesztené tovább a kormány az állami-önkormányzati korrupció gyanújának bejelentésére szolgáló, most is létező rendszert, hogy feljelenthetővé tenné pluszban például a Himnusz gyalázását, de azt is, ha valaki kétségbe vonná „a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét”. A jegybanktól az Integritás Hatóságig bárhol lehet majd ilyesmire is panaszkodni.

“A magyar életmód védelmében“ nyújtotta be Varga Judit igazságügyi miniszter azt a törvényjavaslatot, amely a már most is működő közérdekű bejelentések rendszerét az egyéni jogsérelmek és például a korrupciógyanú jelentésén túl kiterjesztené néhány olyan kategóriára, amely nehezen értelmezhető, viszont passzol ahhoz a képzelt háborúhoz, amit a „genderideológia” ellen vív a kormány és a Fidesz-KDNP.

Így a jövőben a kijelölt állami szerveknél létrehozandó „visszaélés-bejelentési rendszerben” bejelentés tehető majd például az Alaptörvény szerinti nemzeti jelképeink – a címer, a zászló és a Himnusz – tiszteletének és használatának akadályozására irányuló cselekmény ellen is, noha a a nemzeti jelképek gyalázását csaknem 10 éve amúgy is bünteti – börtönnel is akár – a törvény.

Újdonság, hogy anonim módon bejelenthető lesz az Alaptörvény szerinti „házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepének”, vagyis annak kétségbe vonása is, hogy a házasság csak férfi és nő között lehetséges, illetve, hogy az anya nő, az apa férfi, továbbá a gyermekek “születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogának” kétségbe vonása is.

Arról, hogy mi mindent lehet még “bedobni” a kormány által létrehozni tervezett állami “panaszládába”, ennek mennyi értelme illetve politikai haszna van, itt olvashat többet. 

www.hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux