Ugrás a tartalomra
x

Kiderült, mitől nőhet a férfiak pénisze

A Stanford Egyetem legújabb kutatása szerint jelentősen megnőtt a férfiak pénisze az elmúlt 30 évben. A több mint 55 ezer férfi adatának tanulmányozásával készült publikáció azt állapította meg, hogy az erektált péniszméret 12,1 centiről 15,24 cm-re nőtt az elmúlt három évtizedben. Bár a férfiak bizonyára örülnek ennek, az orvosok szerint ez nem biztos, hogy jó hír – írja az Euronews.

Dr. Michael Eisenberg, az egyetem kutatója szerint a növekedés viszonylag rövid idő alatt ment végbe. Ez ijesztő, főleg a reproduktív szerv tekintetében, ugyanis amellett, hogy milyen fontos szerepet is játszik a fajfenntartásban, egy ilyen gyors transzformáció azt jelzi, hogy valami erőteljes dolog történik a szervezetünkkel.

Főleg azért volt meglepő ez a fejlemény, mert a kutatók a péniszméret csökkenésére számítottak.

A növekedés mögött álló potenciális okok között kiemelt szerepe lehet a növényvédő szerekben és a higiéniai termékekben található káros vegyi anyagok elterjedtségének. A hormonszintünket alapvetően meghatározó, endokrin rendszert károsító vegyi anyagok a környezetünk mellett ugyanis az ételeinkben is ott lehetnek.

A vegyi anyagok terjedése emellett a férfiak nemzőképességére is befolyással van. Egy nemrégiben közzétett, 45 ezer adatot tartalmazó tanulmány szerint a nyugati országokban élő férfiak spermiumszáma 59 százalékkal csökkent 1973 és 2011 között.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux