Ugrás a tartalomra
x

Gulyás: Beteges és gyomorforgató, hogy a közösségi médiában dicsekedett pedagógus asszisztens

Gyermekvédelmi ügyeket is tárgyalt a kormány. Egy konkrét eset volt, amely ismét a figyelem középpontjába állította a gyermekvédelem kérdését. Amikor azt látjuk, hogy egy pedagógus asszisztens visszaél a diákok bizalmával az tűrhetetlen és elfogadhatatalan, és „beteges és gyomorforgató”, hogy a közösségi médiában dicsekszik vele.

A miniszterelnök tegnap találkozott a belügyminiszterrel, és a rendelkezésre álló információk alapján a tankerület korábbi vezetője kapott bejelentést az említett tanárról egy fesztivál kapcsán. Nem az iskolában volt érintett, de akkor is felelőtlenség, hogy korábban nem indult eljárás. A tankerületi vezetőt elbocsátották.

A gyermekpornográfia bűncselekmény elkövetőinek a száma és az ilyen jellegű esetek száma az elmúlt években növekedett. 2017-ben 120 ilyen, egy évvel később 160, 2020-ban 204, 2021-ben 276 és tavaly 261.

2022-ben a magas szám van valamelyest mérséklődött az előző évhez képest. A gyermekvédelem ügye az egyik legfontosabb kérdés, mondta Gulyás.

A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, a hatóságokat utasította a belügyminiszter, hogy gyorsan folytassanak le minden ilyen ügyet.

Egyetértenek azzal, amit Bagdi Emőke elmondott, vagyis, hogy „aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, az pedofil, és így is kell vele bánni”, ha a jogi szabályozás nem ilyen, akkor ezen változtatni kell.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux