Ugrás a tartalomra
x

Coming outolt a cseh válogatott futballistája: Nem akarok tovább rejtőzködni

Közösségi oldalára feltöltött videóban coming outolt a cseh futballválogatott huszonhét éves középpályása, Jakub Jankto, ezzel ő a legismertebb futballista, aki nyíltan vállalta, hogy meleg.

A Twitteren hétfő délután megosztott videóban arról beszél, hogy mindenki máshoz hasonlóan szabadon szeretné élni az életét, félelmek nélkül, szeretetben. „Meleg vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni” – mondja a felvétel végén. Jankto mellett rögtön kiállt a nemzetközi futballszövetség, a FIFA, valamint klubja, a Sparta Prague, ahol jelenleg kölcsönben szerepel a spanyol Getafetól.

 

Jankto az elmúlt években rendszeresen szerepelt a cseh válogatottban, 2021-ben tizenegy, tavaly pedig négy mérkőzésen lépett pályára, többek között a Nemzetek Ligájában.

Bár korábban legfeljebb visszavonulásuk után coming outoltak profi futballisták (például a német válogatott Thomas Hitzlsperger), az utóbbi egy-másfél évben az ausztrál Adelaide United focistája, Josh Cavallo, valamint az angol másodosztályú bajnokságban szerepelő Blackpool FC focistája, Jake Daniels is nyíltan beszélt arról, hogy meleg. 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux